La orice petrecere, lumea care participa cauta un singur lucru: DISTRACTIA! De fapt asta si este scopul principal al unei petreceri. Cum la o petrecere vin destul de multi oameni, m-am gandit ca ar fi buna o lista cu jocuri de societate ce se pot juca in numar mare, sa zicem in mai mult de 7 jucatori si care nu cer doctorate in fizica sau matematica pentru a le putea juca. Jocuri atragatoare, sa poata fi jucate de orice oameni mai pretentiosi. In mare parte sunt jocuri de carti, asta pentru ca la o petrecere nu avem intotdeauna o masa mare-mare pentru atatea persoane.

Bohnanza

In jocul Bohnanza, ai doua sau trei campuri pentru cultivat si o mana de carti cu boabe pentru a le planta pe acele campuri. Cand vinzi boabele, castigi mai mult daca vei cultiva mai multe de un singur fel decat mai putine din mai multe feluri. Deci, vei dori sa plantezi boabele tale preferate cat de mult poti. Dar trebuie sa plantezi boabele din mana in ordinea in care le-ai primit. Pentru a scapa de boabele pe care nu vrei sa le plantezi, faci schimb cu alti jucatori pentru cele pe care le doresti. Printr-un schimb inteligent, primesti cartile pe care le vrei, fara sa-i ajuti prea mult pe ceilalti jucatori. La sfarsit, jucatorul, care castiga cel mai mult aur, castiga!

Bohnanza se poate juca in maxim 7 jucatori si are o durata estimata de 45 de minute.

Saboteur

Jucatorii au rolul de pitici mineri. Ei sunt ori cautatori de aur, care sapa tunele cat mai adanci in cautarea comorilor, ori sunt sabotori ce incearca sa puna obstacole in calea celor dinainte. Membrii fiecarui grup trebuie sa se ajute reciproc desi, de cele mai multe ori, ei pot doar presupune cine din ce tabara face parte. Daca grupul piticilor mineri reuseste sa-si sape calea catre comoara, va fi rasplatit cu bulgari de aur. In schimb, daca nu vor reusi, grupul sabotorilor va pune mana pe comoara.

Un joc de carti distractiv la care pot lua parte pana la 10 jucatori (prima versiune) sau 12 jucatori (a doua versiune) si avand o durata estima de 30 de minute.

Jungle Speed

In Jungle Speed trebuie sa-ti folosesti la maximum spiritul de observatie si reflexele rapide! Trebuie sa ai mana sigura – lucru greu de realizat in timpul hohotelor delirante de ras! Totemul din lemn sta in mijlocul mesei asteptand sa fie insfacat de jucatorul cu cele mai bune reflexe, castigand astfel jocul.

Fiecare jucator primeste un anumit numar de carti. Pentru a castiga jocul, trebuie sa fii primul jucator care reuseste sa scape de toate cartile de joc din mana. In fiecare runda, toti jucatorii isi arata cate o carte. Daca doua carti sunt identice, jucatorii respectivi trebuie sa inhate Totemul. Jucatorul cel mai rapid ii va da cartile sale celuilalt jucator. Dar, multa atentie! Anumite carti sunt aproape identice si pot pacali un jucator nenorocos sa inhate Totemul din greseala, ceea ce reprezinta o grava eroare.

Jungle Speed se poate juca in maxim 12 jucatori si are o durata estimata de 15 minute.

Werewolves of Miller’s Hollow

Werewolves of Miller’s Hollow este un joc care are loc intr-un mic sat bantuit de varcolaci.

Fiecarui jucator ii este atribuit un rol important (in secret) -Varcolac, satean, sau caracter special, cum ar fi Capitan, Vanator, Vrajitoare, fetita, profet si asa mai departe …

Exista, de asemenea, un moderator care controleaza fluxul jocului. Jocul alterneaza intre zi si noapte. Noaptea, Varcolacii aleg in secret un satean pentru a-l ucide.

In timpul zilei, sateanul care a fost ucis este evidentiat ?i este dat afara din joc. Restul de sateni dezbat, discuta, se cearta si il voteaza pe un jucator ce il suspecteaza de a fi Varcolac. Alesul iese din joc.

Jocul continua pana o parte a castigat. Werewolves poate gazdui un grup mare, de 18 jucatori si va antreneaza abilitatile sociale intr-un vartej al increderii si al minciunii. Durata estimata a unui joc este de 30 de minute.

Buzz-It

Fiecare jucator trage 3 carti cu diverse teme (de ex. lucruri pe care sa le iei pe o insula pustie, filme culte, jocuri de jucat in curtea scolii). Un jucator ia soneria, citeste o tema, apoi apasa butonul soneriei. Fiecare jucator are 5 secunde sa spuna un cuvant, nume sau o expresie referitoare la tema.

Daca esti prea lent, ramai cu cartea respectiva. Jucatorul cu cele mai multe carti la sfarsit pierde jocul!

Buzz-It se poate juca in 15 jucatori, pot fi si mai multi si are o durata estimata de 30 de minute.

Bang!

De cand lumea si pamantul banditii il vaneaza pe serif iar seriful vaneaza banditii. Renegatul comploteaza in secret, pregatit fiind sa se alature oricand uneia dintre parti. Dar cine sunt oare banditii cei nemilosi, gata gata sa-l impuste pe serif? Pentru a afla, trebuie sa tragi! (carti, normal!)

Bang! este un joc de schimb de focuri, in stilul vestului salbatic, intre un grup de banditi si serif. Ajutoarele de serif il ajuta pe acesta incognito, dar exista si un renegat ce-si urmareste propriul lui tel!

In Bang! fiecare jucator joaca unul dintre aceste roluri si reprezinta un faimos personaj inspirat din vestul salbatic. Jocul este pentru maxim 8 jucatori si dureaza aproximativ 40 de minute.

Voi ce alte jocuri de petrecere jucati? Ceva recomandari? 😀

Sursa foto