Nu stiu cum se face, dar in ultima vreme am dificultati in a cuantifica si a prezenta cat mai aproape de realitate ce se intampla la fiecare intalnire din Ceainaria Tabiet. Din ce in ce mai multa lume noua, toti interesati de jocuri, se fac rezervari, cu greu mai gasesti 2 mese sa le poti lipi pentru o tabla de joc mai mare.

Nu ca ar fi ceva rau, dar deja nu prea mai pot retine atatea nume, incep sa le incurc. 🙂 Cea mai mare problema a mea este ca nu mai stiu cam tot ce se intampla la fiecare masa, cine castiga, sa stau sa observ emotiile cand se arunca zarurile la Catan, sa vad in detaliu cam ce se joaca, limitandu-ma la scurte vizite pentru cateva poze. Apropo, pozele de la intalnirea BoardGames BLOG Night[15] le gasiti aici.

Cred ca si aseara au participat cam 30 – 40 de oameni, poate chiar mai multi, deja a devenit ceva obisnuit. S-au jucat foarte multe jocuri, noi si vechi, se vad semne clare ca lumea a prins gustul boardgame-urilor si se bucura mai ceva decat niste copii atunci cand vine Mos Craciun (sau ca mine atunci cand primesc un joc nou in colectie 😀 ).

Dar sa le luam pe rand.

Pentru ca am ajuns ceva mai devreme, am avut o tentativa de a incepe cu Alex un joc de Mr. Jack. Initiativa esuata, a venit lumea intre timp pana sa asezam noi piesele, asa ca am inceput un 7 Wonders, mai ales ca eram foarte curios dupa review-ul in limba engleza si regulamentul tradus in limba romana.

7 wonders este un joc de carti in care ai sansa de a conduce unul din cele 7 orase marete din lumea Antica. Profesor a fost Alex, fiind nevoit sa explice de vreo 2 ori regulamentul, lumea tot aparea. Jocul nu a durat mult, cred ca vreo ora, doar la sfarsitul lui pot spune ca am inteles ceva. Scorul de final nu a fost dezastruos, Alex fiind cel care a avut cele mai putine puncte, eu parca am fost pe la mijloc, sper sa nu ma insel.

Al doilea joc a fost Ingenious, doar nu il carase Oitza Neagra degeaba prin jumatate de Bucuresti :). A fost un joc frumos, Eugen reusind sa invinga pe toata echipa BGB de la masa (eu, Carmen, muck).

Intre timp, pe la mese am vazut: Catan – Navigatorii, Chrononauts, Piticot, Last Night on Earth(cu miniaturi facute de Daemon), Monopoly(all time true boardgamers hated game), Whist(da, acel joc de carti), Glen More(care arata foarte bine si din cate am inteles de la Liviu, jocul promite).

Al treilea joc a fost un Samurai in 3: eu, Carmen si Eugen. Nu cred ca mai este cazul sa spun ca si la acest joc ne-a batut Eugen, nu stiu cum a reusit. Am incercat sa ma lupt pe Campurile de Orez si pe Buddha, dar degeaba. Poate ca a fost ziua lui norocoasa, dar a fost si ultimul joc pe seara respectiva castigat de Eugen.

Railroad Tycoon, acest joc de societate cu tematica feroviara si dezvoltare ce a adus multe controverse, ne-a reunit pe cei trei de la Samurai alaturi de Cezar si Andra, incepatori in ale mogulitului pe sina de cale ferata. Profesor Eugen, eu comentator inflacarat in a respecta regulamentul original, fara imbunatatirile, recomandarile facute de designerul jocului, Martin Wallace, ulterior.

Jocul a decurs ok din punctul meu de vedere, am incercat sa impusc vreo 5-6 iepuri cu dintr-un singur foc si normal, am esuat lamentabil. Am lasat zona de maxim interes cu multe cuburi incepatorilor. Ei au profitat de situatie si au inceput sa transporte bunuri, sa faca bani si mai ales, puncte de victorie. Sfarsitul jocului l-a adus pe Cezar castigator, macar nu a mai castigat Eugen 😀 .

Alte jocuri aparute pe mese intre timp: Memoir’ 44, Risc Commander(o masa mare si vesela de oameni ce se luptau pe suprematia mondiala), mai mult Glen More, mai mult Last Night on Earth.

Ce pot spune de final in afara faptului ca pozele le gasiti aici? Ei bine, seara de Miercuri chiar a inceput sa fie o adevarata Boardgames BLOG Night. Lumea afla de jocurile de societate ce nu se adreseaza celor mici, sunt jocuri de gandire, atentie, indemanare, duc microbul mai departe. Surprinzator, nu s-a mai jucat Dixit. DELOC!

Va multumim de participare si va asteptam si pe voi cu pareri!