Lansat in anul 2001 de catre designerul John Yianni, Hive este un joc de strategie abstracta pentru 2 jucatori ce nu este restrictionat de o tabla de joc, putand fi jucat aproape oriunde.

Fara nicio pregatire de facut, jocul incepe cand un jucator isi pune pe masa prima piesa. Imediat ce urmatoarele piese se plaseaza langa aceasta, se va forma o zona care devine locul de joc. Spre deosebire de alte jocuri, aceste piese nu se elimina si nu trebuie sa fie toate in joc. Scopul jocului este sa incercuiesti regina oponentului.

Inca de la lansare, jocul Hive a fost foarte bine primit, reusind sa stranga de atunci multe premii si nominalizari:
– Castigator International Gamers Award 2003 – General Strategy: Two-players;
– Castigator Mensa Select 2006;
– Recomandare Spiel der Spiele Hit für Zwei 2006;
– Dr. Toy. Smart Play Smart Toy Product of Excellence;
– Nominalizat Golden Geek Best 2-Player Board Game 2007.

Versiunea pe care o sa o prezentam in continuare este versiunea in limba spaniola, cea in limba engleza aratand la fel.

 

Hive – coperta cutie fata

 

 

 

Hive – coperta cutie spate

Piesele sunt foarte bine pastrate inauntru cu ajutorul unui suport din plastic, ce va proteja foarte bine piesele la transport.

 

Hive – interior cutie

 

Tot pentru a fi transportat cu usurinta, Hive vine si cu un saculet din panza ce se inchide cu fermoar in care se pot pune piesele de joc. Saculetul este perfect pentru atunci cand nu doriti sa carati si cutia cu voi.

 

Hive contine 22 de piese din bachelita, cate 11 pentru fiecare jucator, avand pe ele reprezentate diferite insecte, fiecare insecta avand modul propriu de mers si anumite abilitati:
– 1 regina;
– 2 paianjeni;
– 2 gandaci;
– 3 lacuste;
– 3 furnici soldat.

Pentru a va face o idee despre dimensiunea pieselor, asa va arata un meeple din jocul Carcassonne pe langa o piesa din Hive:

Pe langa piesele jocului, in cutie vom gasi si 2 regulamente de joc.

De cand a fost lansat, Hive a beneficiat de 2 extensii: Hive – The Mosquito si Hive – The Ladybug (lansat la Essen 2010).

In poza de mai jos aveti extensia Hive – The Ladybug.

Sunt curios cum se vor descurca insectele mele impotriva strategiei Oitzei Negere atunci cand Hive va ajunge pe masa de joc…