A doua provocare primita in weekendul trecut (despre prima dintre ele v-a vorbit Carmen aici) a fost la un joc de societate foarte indragit de mine : Remy (Rummy). Cred ca este printre primele jocuri invatate si printre primele exersate impreuna cu parintii, mai ales atunci cand mergeam in vacante.

Ei bine, la jocul de Remy (Rummy) etalat, toti cei care ma cunosc stiu ca joc foarte agresiv: mai tin formatii complete pe tabla, fac surprize, inchid cat de repede se poate, incercand sa prind cat mai multi jucatori de la masa cu tabla plina si sa-i “incarc” pe foaia de scor cu multe puncte pe minus.

Am hotarat sa jucam 10 jocuri, castigatorul fiind cel care va strange cele mai multe puncte. Am jucat etalat, la 45 de puncte, obligatoriu pentru etalare o terta si o suita. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu regulile si vor sa invete, aveti aici regulamentul in limba romana.

Primele 5 jocuri au fost ciudate, in sensul ca la doua dintre ele am facut -20 puncte, respectiv -30 de puncte, moment in care deja imi faceam griji pentru suprematia mea din finalul jocului.

Nu stiu daca norocul sau cineva are grija de mine, dar la al 7-lea joc, atunci cand trebuia sa fac si impart pietrele, am intors un frumos 1, ce a determinat joc dublu, adica dublarea scorului final pentru acel joc. Descurcaret cum sunt, mai ales norocos, am reusit o figura frumoasa si am strans “doar” 660 de puncte intr-un singur joc, Carmen avand doar 150 de puncte.

Din acest moment, m-am dezlantuit, reusind sa fiu cel care inchide urmatoarele 3 jocuri, Carmen strangand de fiecare data sub 150 de puncte. Scor final: 2225 de puncte pentru mine, 1765 de puncte pentru Oitza Neagra. 

Mai jos aveti pozele in ordine cronologica, urmate de foaia de scor.

Ma provoaca cineva la un joc de Remy(Rummy) 😀 ?