Hack Trick la Spiel 2015

Dupa cum va povesteam aici, la inceputul lunii octombrie 2015 a avut loc in Essen, Germania, o noua editie a targului international Spiel, pe numele sau complet Internationale Spieltage.

Printre cei peste 910 expozanti prezenti in acest an au fost si romanii de la Mind Fitness Games, jocul vedeta al standului fiind Hack Trick, semnat de designerul József DorsonczkySix Making, jocul de strategie abstracta semnat de acelasi designer si lansat in 2013 a fost adus si el pentru cei curiosi sa il incerce, dar acesta va aparea de anul viitor (2016) la targul de jocuri de la Nurnberg ’16 cu semnul editurii Blue Orange. Pentru Romania, drepturile au fost pastrate de Mind Fitness Games.

In cele 4 zile, le-am facut si noi cateva vizite la stand si am facut cateva poze, ba mai mult, am avut placerea de a juca o partida de Hack Trick chiar cu József. Deloc surprinzator, mi-am luat bataie 🙂 .

Pe langa pozele de mai jos, am aflat cateva lucruri interesante despre aceasta participare:

– standul MFG a avut 10 mp, 7 oameni bucurosi sa explice, cel mai tanar dintre ei avand 12 ani;
– au fost aduse 1000 de copii ale jocului Hack Trick, toate fiind vandute, 325 avand preorder;
– standul a fost vizitat de aproximativ 1600 de persoane. Un calcul simplu ne arata ca au fost 5 persoane/masa/ora. Este mult mai greu sa tii standul activ cu un joc unde gamerii se schimba la fiecare 15 minute (2-3 minute explicatiile, restul pana la 15, un joc complet), decat cu un joc unde explicarea regulilor dureaza 30 min, iar o partida 60 min;
– cei de la Mind Fitness Games au primit cereri pentru Hack Trick din 4 continente (in total 14 tari);
– e primul am cand media de specialitate i-a contactat inca dinainte de targ, multe nume cunoscute: Cliquenabend, Ludovox, Boardgamegeek, Spielbox, Il gioco. Au fost vizitati de toti bloggerii de profil din Romania (Boardgamers.ro, Goingcardboard.ro, Boardgames-blog.ro). 🙂
– a fost primul an cand au reusit sa expuna jocuri in pavilionul principal la Novelties-Show.

Mai jos aveti pozele facute de noi la standul Mind Fitness Games de la Spiel 2015, iar in curand vom avea pe blog un review al jocului Hack Trick. Enjoy!