In perioada 8 mai – 30 iunie 2013, cei 6 membri ai juriului Jocul Anului in Romania au jucat, comparat si notat cele 12 jocuri de societate finaliste la cele doua categorii: Jocul Anului in Romania 2012 – Incepatori si Jocul Anului in Romania 2012 – Avansati. Notarea jocurilor a fost facuta conform Regulamentului.


Jocul Anului in Romania 2012 – Incepatori

Jocul de societate Star Wars: X-Wing Miniatures Game, produs de de editura Fantasy Flight Games si realizat de designeri James Kniffen, Corey Konieczka, Jason Little, Brady Sadler si Adam Sadler, a castigat premiul Jocul Anului in Romania 2012 – Incepatori.

Clasamentul final al celor 6 jocuri din aceasta categorie este:

1. Star Wars: X-Wing Miniatures Game
2. Love Letter
3. Seasons
4. Lords of Waterdeep
5. Suburbia
6. Dixit: Journey


Jocul Anului in Romania 2012 – Avansati

Din cele 6 jocuri finaliste, Tzolk’in: The Mayan Calendar, realizat de designerii Daniele Tascini si Simone Luciani, a reusit sa castige premiul Jocul Anului in Romania 2012 – Avansati.

Clasamentul final arata astfel:

1. Tzolk’in: The Mayan Calendar
2. Terra Mystica
3. Android: Netrunner
4. CO2
5. Descent: Journeys in the Dark
6. Exodus: Proxima Centauri

Pe langa cele doua premii de mai sus, juriul Jocul Anului in Romania ofera o mentiune pentru Cel mai bun joc in limba romana. Din cele 5 jocuri de societate in limba romana aparute in anul 2012, Urzeala Tronurilor: jocul pe tabla, realizat de designerul Christian T. Petersen si produs in limba romana de cei de la Cutia.ro (SC Lineart S.R.L.), a reusit sa ne atraga atentia si sa castige aceasta mentiune.


Multumim tuturor celor care au votat in faza de nominalizari si va dorim “Spor la joc!” !